Vakopleiding gebaseerd op Namikoshi Shiatsu

Het Dutch Shiatsu College biedt twee vakopleidingen aan, te weten Namikoshi Shiatsu Practitioner en Namikoshi Shiatsu Therapeut. In beide opleidingen staat Namikoshi Shiatsu centraal. In de opleiding tot therapeut komen andere stijlen Shiatsu in beeld als aanvulling op de basis en wordt er aandacht geschonken aan Traditionele Chinese Geneeskunde.

Als practitioner (beoefenaar) kun je als zelfstandige aan de slag maar ook bij een sauna of andere wellness instelling. Je beperkt je tot het behandelen van gezonde mensen en mensen die al in een herstelproces zitten maar een extra duwtje nodig hebben. Het is te vergelijken met de sportmasseur/verzorger. Denk aan ontspanning, adviezen voor een gezond leven en begeleiding van je cliënt.

Van de therapeut wordt bovendien verwacht dat je klachten kunt behandelen en in jouw vakgebied zelfstandig kunt werken met mensen met een hulpvraag. Dat vereist meer kennis en vaardigheden. In beide gevallen leer je wat jouw grenzen zijn en je kunt die grenzen aangeven om cliënten te verwijzen naar een andere hulpverlener.

De practitioner opleiding duurt één jaar en wordt gezien als de propedeuse voor de opleiding tot therapeut (extra drie jaar). Beide opleidingen bieden vakgerichte kennis aan. Daar waar specifieke kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van toepassing is, komt het uitgebreid aan bod. Om het therapeuten diploma te verkrijgen is het bovendien noodzakelijk om een hbo opleiding voor medische basis kennis te behalen van 40ec (duur meestal één jaar). Dat verzorgen wij niet, daarvoor kun je terecht bij onze partners on Con Amore of Nogg.

De programma’s worden zichtbaar onder hun eigen kopje in het uitrolmenu. Je kunt het examenreglement in pdf downloaden.