Sotai

De kunst van pijnverlichting in zachtheid …

Het Dutch Shiatsu College biedt in samenwerking met Grupo de Estudio Sotai Europa een complete basistraining Sotai aan.

Sotai is een Japanse techniek (de grondlegger is dokter Hashimoto) van spier- en gewrichtssynchronisatie; het doel is om het evenwicht te bevorderen op een zachte en effectieve manier, in overeenstemming met onze aard, zonder bijwerkingen.

Door doelgerichte en aangename bewegingen te maken, met of zonder de hulp van een specialist, streeft Sotai ernaar om een optimale staat van fysieke en mentale gezondheid te bewerkstelligen.

We maken gebruik van de ademhaling en langzame bewegingen, waarbij de beoefenaar een lichte weerstand zal ondergaan. Sotai is gericht op vermindering van pijn en toename van de bewegingsuitslag (range of motion). Sotai is een ideale aanvulling op manuele therapieën. Met Sotai is het mogelijk om onmiddellijke of snelle resultaten te verkrijgen in de verlichting van acute pijn en een verbetering in het geval van chronisch lijden.

Het lichaam wordt beschouwd als een functionele eenheid en niet als een verzameling onafhankelijke organen.

Bewegingen worden uitgevoerd in de comfortabele (pijnvrije) richting; ze brengen het lichaam in evenwicht en laten sterke spanningen van het bewegingsapparaat, de psyche en emoties los. Sotai beïnvloedt het autonome zenuwstelsel en het limbische systeem.

Sotai integreert elk type actieve en passieve bewegingen, draagt ​​bij aan het oplossen van latente stoornissen en maakt het zelfherstellende proces van het lichaam wakker.

Deze praktische workshop van acht dagen biedt de basis principes van Sotai en bewegingskata’s die zijn ontwikkeld om de structurele asymmetrieën aan te passen.

Docenten

Nikola Dimitrov Prodanov, (therapeut en instructeur) studeerde af in natuurlijke therapieën.

Nikola werd geboren in Bulgarije in 1960 en woont sinds 1990 in Spanje. Hij is gespecialiseerd in Shiatsu (Japanse school in Shiatsu, Madrid), acupunctuur, auriculotherapie (Escuela Superior de Técnicas Parasanitarias, Madrid) en fasciatherapie. Hij is Shiatsu-instructeur (Namikoshi Shiatsu Europa ) en Master in SOTAI HO met Kitada Sensei (Osaka, Japan).

Valérie de Vuyst, Shiatsu therapeute en instructrice

Valérie woont in Malaga. Zij heeft verschillende therapieën bestudeerd, waaronder Jyuku Shiatsupractor®, Touch for health, Kinesio tape, Sotai-ho en EFT. Zij is vertaalster in French-English-Spanish. Valérie geeft les aan de Ecole Japonaise de Shiatsu en Belgique.

  Programma onder voorbehoud. Sotai blijft zich ontwikkelen…

  • Blok 1 Wat is Sotai? Definitie. Verschillen met andere technieken?
  • Blok 2 Geschiedenis van Sotai. Keizo Hashimoto. Huidige inzichten, onderzoeksgebieden, mogelijke toepassingen.
  • Blok 3 Basisbegrippen: Vorm, beweging, psyche en emoties; Homeostase; Uitwisseling van informatie en stimuli
  • Blok 4 Sotai beweging. Acht bewegingen van de wervelkolom. Autosotai (zelf-sotai). Sotai in paren.
  • Blok 5 Basisbegrippen: Vier pijlers van homeostase; Structuur van Sotai; Werkhoudingen in Sotai.
  • Blok 6 Positionering van de ontvanger terwijl deze op de rug ligt. 4 golvende bewegingen voor voorbereiding en ontspanning.
  • Blok 7 Basisbegrippen: Het lichaam: evenwicht, energiebesparing, pijn vermijden; Spierketens; Observatie en meting. Trends; Palpatie; Doshin (mobiliteitsevaluatie); Steunpunten.
  • Blok 8 Evaluatie voor kniebuigen in buikligging. Variaties (18 basisbewegingen). Elevatie van het bekken in buikligging. Laterale variaties. Evaluatie voor heupflexie.
  • Blok 9 Basisbegrippen: Sliding; Waarom trage bewegingen? Beweging om pijn te vermijden; Macro- en microwerk.
  • Blok 10 Enkel evaluatie. Variaties. Evaluatie van de poplietale fossa. Correctie van veranderingen van benen, bekken en lumbale. Variaties. Sotai-techniek om de mobiliteit van heupgewrichten te vergroten.
  • Blok 11 Basisbegrippen: Druk en neuromusculaire stimulatie; Druk met beweging.
  • Blok 12 “Clear Vision”. Rotatie van de wervelkolom. Variaties. Autosotai (zelf-sotai) in kruiphouding. Sotai in paren (rug- en buikligging). Zijwaartse buiging in rugligging. Werk vanaf de voeten. Quadratus lumborum en heupen.
  • Blok 13 Basisbegrippen: Stretching; Fascia; Tensegrity.
  • Blok 14 Draaien van de arm. Nekverlenging. Sotai voor nek en applicaties. Heuprotatie in buikligging. Variaties. Werk aan de schouder in buikligging.
  • Blok 15 Basisbegrippen: Sotai en emoties; Visceral Sotai.
  • Blok 16 Elimineren van pijn en vermoeidheid van de rug en de lumbale regio. Variaties. Sotai met been in abductie (buikligging). Evaluatie van heupmobiliteit in zittende positie. Rotatie en zijwaartse buiging van de romp in zittende positie. Flexie van de romp, in een zittende positie. Werk met de bovenste ledematen, in een zittende positie.
  Kledingadvies
  Comfortabele katoenen broek en t-shirt (bij voorkeur wit) en witte sokken.

  Aantal deelnemers
  Maximaal 20 deelnemers. Ruime aandacht en begeleiding.

  Certificaat
  Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

  Docenten
  Valérie de Vuyst 
  Nikola Dimitrov Prodanov

  Aanmelden
  Investering
  € 880,00 VOOR 1 maart
  € 960,00 vrijgesteld van BTW

  Inclusief: lesmateriaal, koffie/thee en lunch

  Locatie
  Dutch Shiatsu College
  Boerhaavelaan 31
  2713 HA Zoetermeer


  Tijden
  Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
  Zondag: 10.00 tot 17.00 uur

  Betalen
  14 dagen voor aanvang cursus of in drie termijnen

  Wist je trouwens dat alle kosten die gemoeid zijn met het kunnen volgen van deze cursus als buitengewone lasten aftrekbaar zijn en dat het in veel gevallen ook mogelijk is om deze cursus te volgen als je een uwv- of bijstandsuitkering ontvangt? Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie, we staan je hierover graag te woord.

  Algemene voorwaarden • Sitemap • DisclaimerPrivacyKlachten • TeamBlogPartnersMijn Account

  info@dutchshiatsucollege.nl