Shigeru Onoda, geboren in Japan, studeerde af aan het Japanse Shiatsu College van Tokio in april 1981, de officiële school voor het leren van Shiatsu in Japan. Hij kreeg les van Master Tokujiro Namikoshi, Toru Namikoshi en  Matsuko Namikoshi. Hij studeerde af als Shiatsu-therapeut en behaalde het staatsexamen dat hem de licentie gaf om als Shiatsu-therapeut in Japan te werken (licentie nr. 2787 Ministerie van Volksgezondheid van de Japanse nationale overheid).

Vervolgens wijdde hij zich aan het bestuderen en onderzoeken van de Sotai-Ho-therapie en nog veel meer technieken naast zijn werk als therapeut in verschillende klinieken.

In juni 1984 opende hij zijn eigen kliniek in Spanje en begon de Shiatsu-techniek te onderwijzen, die vrijwel onbekend was bij de bevolking.

In 1987 begon hij les te geven op de school die hij in Madrid opende voor een kleine groep studenten. Daarna volgden nog meer Shiatsu-scholen, op andere lokaties in Spanje.

In 1991 richtte hij de Spaanse vereniging van Shiatsu Benkyokai (Asociación Española de Shiatsu Benkyokai) op. De​ leden waren de studenten die hij onderwees. Vervolgens kreeg Shiatsu stap voor stap bekendheid onder de Spaanse bevolking, die de voordelen van deze prachtige techniek accepteerde en waardeerde als een effectieve manier om gezondheidsproblemen te behandelen en te voorkomen.

In september 1996 was de grootse opening van de Japanse Shiatsu School van Madrid (Escuela Japonesa de Shiatsu de Madrid), wiens inhuldiging werd gezegend door de aanwezigheid van Matsuko Namikoshi en Takashi Namikoshi.  Ze reisden vanuit Japan om Shigeru Onoda te ondersteunen bij de promotie en verspreiding van Shiatsu.

In oktober 2000 werd Shigeru Onoda tijdens het congres in Spanje algemeen erkend als de enige vertegenwoordiger in Spanje van het Japan Shiatsu College in Tokio.

In 2004 heeft hij de Namikoshi Shiatsu Europa Association (NSE) opgericht om de verspreiding van Shiatsu in heel Europa te bevorderen en om de juiste vorming en kwaliteit van toekomstige Shiatsu-instructeurs in Europa te garanderen. De NSE wordt door het Japan Shiatsu College erkend en ondersteund.

Tegenwoordig bezit hij, naast de kliniek en de school, verschillende scholen in Barcelona, ​​Valencia, Málaga en de Canarische eilanden, waar lessen worden gegeven en duizenden voor behandeling komen.