Shiatsu zomer tip 1

Misschien is dit wel herkenbaar: na aankomst op je vakantieadres doe je het de eerste dag rustig aan en ga je lekker vroeg naar bed om bij te kunnen komen van de lange reis. Maar juist nu wil de slaap niet komen. De volgende dag ben je nog steeds niet echt uitgerust en je onderrug doet pijn.shiatsu-zomer-tip-1

Komt het door het matras van je hotelbed? Of toch misschien die jeugdige vakantiegangers die luidruchtig en pas tegen de ochtend hun bed opzoeken? Het autoverkeer in de verte?

Natuurlijk zijn dat allemaal factoren die je nachtrust danig kunnen verstoren. Alhoewel we thuis ook allerlei ‘stoorzenders’ om ons heen kunnen hebben, slapen we hier meestal dwars doorheen. Je hersenen hebben deze huiselijke geluiden namelijk al lang geleden geregistreerd, je hebt ze je als het ware eigen gemaakt en daarom hoeft je lichaam niet alert te reageren en je slaapt lekker door.

Neem daarom de tijd om je hersenen te laten wennen aan de omgevingsgeluiden op je vakantieadres. Luister voor je gaat slapen een half uurtje heel bewust naar alle geluiden die je hoort, maak je er mee vertrouwd. Grote kans dat je beter kunt slapen!