Ik studeerde in 1996 af bij Maestro Rudy Palombini en verdiepte mijn
kennis in Namikoshi-stijl in Baarn met Maestro Denis Binks, die ik voor het eerst ontmoette in 1990. Tot 1994 werkte ik als vakbondsman in de Sindacato Nazionale dell’Università della CGIL.

Op de leeftijd van 16, na de tragische gebeurtenissen van juli 1960, die Italië bebloede, koos ik ervoor om aan de zijde van de Arbeiders en de zwaksten te staan. In 1994 koos ik Shiatsu als een beroep. In Shiatsu vond ik dezelfde waarden die tot nu toe mijn leven hadden gekenmerkt.

De mogelijkheid om mensen in moeilijkheden te helpen, het respect dat elke man verschuldigd is aan elke man, de striktheid in hun training en de maximale inzet voor de training van de studenten. Naast mijn activiteit in Italië, werkte ik met Zwitserland en Nederland samen.

Ik heb me ingezet voor de erkenning van Shiatsu in het bijzonder in Italië en het beroep van Shiatsu therapeut.

Om deze doelen te bereiken, werkte ik voor de l’Unità della Famiglia dello Shiatsu (Eenheid van de Shiatsu-familie), zodat alle stijlen elkaar kunnen herkennen en naast elkaar kunnen bestaan.

Om deze redenen heb ik sinds 1992 samengewerkt met Maestro Denis en de ESA en na het overlijden van Denis, met Onoda Sensei en de NSE.

In deze 32 jaar toewijding aan het beroep, in het onderwijs en in de verenigingen, heb ik talloze medewerkers gehad. In het bijzonder, sinds 1994 met Paola Frondoni Sensei, is een reis begonnen die nog niet afgesloten is. We werken sinds 2007 met Flavia D’Ambrosis Sensei en we hebben het privilege om andere leraren en medewerkers bij ons te hebben. Sinds 1994 heb ik het genoegen en de eer gehad 16 instructeurs te hebben mogen opleiden.