Wilma Tamminga

Organisator

Wilma Tamminga
Telefoon
0650525406
Email
wilma@dutchshiatsucollege.nl
Website
https://www.tammercare.nl/de-praktijk/

Other Organizers

Locatie

Heerhugowaard
Beukenlaan 2f, 1701 DA Heerhugowaard
Categorie

Datum

25 09 2021

Tijd

09:30 - 16:30

Kosten

€1.995,00

Practitioner HHW

Het doel van jouw behandeling als Namikoshi Shiatsu Practitioner is het vergroten van het  welzijn van je cliënt. Je komt in aanraking met vertrouwelijke informatie waar je integer en zorgvuldig mee om gaat. Je werkt nauwkeurig, je hebt een klantgerichte houding en je kunt je inleven in je cliënt, maar bewaart een professionele houding.

Met dit diploma kan je een eigen praktijk beginnen, samenwerken met een therapeut, in loondienst werken bij een sauna, hotel, beauty- of wellnesscentrum. fitnesscentrum of in het bedrijfsleven. Het is het propedeuse jaar van de Namikoshi Shiatsu Therapeut opleiding. In dit jaar wordt de basis gelegd. Kennis van lichaamssystemen komt aan bod en het grootste deel van de 120 docent contact uren wordt gebruikt voor het aanleren van basis Namikoshi Shiatsu kata’s. De theorie beiden wij in online lessen aan. Je gaat werken met andere deelnemers en oefenen op familie en kennissen.

Het jaar wordt afgesloten met een diploma. Het is het propedeuse jaar voor de opleiding tot therapeut. Als je meer uitgebreide informatie wilt lezen kan je de studiegids in pdf downloaden.

Theorie
In de (online) lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Hoe werkt het menselijk lichaam? Een bezoek aan de permanente tentoonstelling Body Worlds Amsterdam maakt deel uit van de opleiding, als maatregelen dat toestaan.
– Shiatsu theorie: je leert de geschiedenis en theorie van Namikoshi Shiatsu.
– Organisatie van Shiatsu en wetgeving.
– Kwaliteitszorg:  je zorgt er te allen tijde voor dat je verantwoording kan afleggen over de keuzes die zijn gemaakt en de handelingen die zijn verricht.

Praktijk
Shiatsu (het geven van druk op het lichaam met duim of handpalm) is een vak dat je alleen leert door veel te oefenen. Daarom wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan praktische vaardigheden:
– Uitvoeren van een Shiatsu behandeling voor jezelf, en voor de cliënt in zit, in laterale positie, gesupineerde positie en geproneerde positie (zij-, rug- en buikligging). De technieken worden op een futon (Japans matras dat ligt op de grond) aangeleerd, uitgevoerd en geëxamineerd.
– Afnemen anamnese (intake, -contra- indicaties)
– Uitvoeren inspectie, beoordeling houding
– Opstellen van een behandelplan
– EHBO, reanimatie en AED
– Stage. In de loop van het eerste jaar loop je stage. Het doel van de stage is dat je kennis maakt met het werkveld.
– Zelfwerkzaamheid. In de opleiding krijg je opdrachten waarbij je gemotiveerd wordt zelf op zoek te gaan naar oplossingen.
– Samenwerking maakt ook deel uit van de benodigde vaardigheden. Je maakt afspraken met collega’s om samen te oefenen, zoekt plekken waar je zelfstandig kan oefenen en communiceert via verslagen en in persoon met de docent(en).

Het examen
Het examen bestaat uit drie onderdelen:
– het portfolio;
– het theorie examen;
– het praktijkassessment (beoordeling portfolio + praktijkexamen).

Portfolio
Tijdens de opleiding houd je een portfolio bij waarin je alle benodigde aspecten voor het behalen van je diploma dient te bundelen. Het portfolio bestaat uit:
– Cijferlijsten examens
– Cliëntendossiers
– Stageverslagen
– EHBO, reanimatie en AED diploma / certificaat
– Het portfolio wordt tijdens het praktijk-assessment beoordeeld op inhoud.

Overige informatie
Kleding: Comfortabele witte katoenen broek, t-shirt en witte sokken.
Aantal deelnemers: Maximaal 8 deelnemers, ruime aandacht en begeleiding gegarandeerd.
Investering: € 1995,00 vrijgesteld van BTW. Inclusief lesmateriaal, t-shirt, online readers en diploma of certificaat van deelname
Betalen: 14 dagen voor aanvang of in 4 of 10 termijnen

Urenschema

25 sep, 9 en 23 okt, 6 en 20 nov, 4 en 18 dec, 8 en 22 jan, 5 en 19 feb, 5 en 19 mrt, 2, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni, 9 juli