Dorn & Breuss

Dorn & BreussDe Dorn methode van Dieter Dorn

De Dorn methode is een zachte en natuurlijke manier om beenlengteverschil, bekkenscheefstand en verschoven wervels te corrigeren. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicijnen. Je kunt het in korte tijd leren waardoor je snel jezelf en anderen om je heen kunt helpen.

De methode is door Dieter Dorn (1938-2011) ontwikkeld. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en is onder meer geïnspireerd door het boek Acupunctuur zonder naalden van J.V. Cherney. Hierdoor begreep Dorn (van oorsprong een boer en eigenaar van een houtzagerij) waarom hoofdpijn, rugpijn en allerhande klachten verholpen konden worden door het corrigeren van de stand van het skelet.

De Dorn methode heeft net als Sotai, veel raakvlakken met Shiatsu en zij zijn goed te combineren met elkaar. Zij hebben tevens gemeen dat er veel zelfhulp mogelijkheden zijn waarmee je aan je eigen gezondheid kunt werken.

De Breuss massage

Rudolf Breuss (1899-1990) ging er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, maar dat de schijf alleen gedegenereerd (uitgeperst) is. Hij werkte In zijn natuurgeneeskundige praktijk nauw samen met een chiropractor of osteopaat. Nadat deze was verhuisd besloot Breuss zelf een behandeling voor rugklachten samen te stellen. Dat resulteerde in een zachte massage die tot doel heeft de cliënt te ontspannen en zijn tussenwervelschijven te laten regenereren. Hij maakte daarbij gebruik van Sintjanskruidolie.

De tweede dag van de cursus voor de Dorn/Breuss methode sluiten we af, na het herhalen van het geleerde van de eerste dag, met een Breussmassage. Een weldaad voor lichaam en geest en uitermate geschikt om te ontspannen en het lichaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.

Inhoud van de Dorn&Breuss cursus
Dorn Methode

 • Een complete Dorn Methode behandeling
 • Intake
 • Contra-indicaties
 • Indicaties zoals: rugklachten, nekklachten, migraine en bekkenklachten
 • Geschiedenis van de Dorn technieken
 • Anatomie
Breuss Massage

 • Geschiedenis
 • De wervelkolom
 • De tussenwervelschijf
 • Segmentale verschijnselen
 • Sint Janskruid olie
 • Massage praktijk
Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige Dorn Methode en Breuss Massage opbouwen. Veel klachten komen voort uit een beperking van de gewrichten welke zeer goed te behandelen zijn met deze techniek. Een unieke en zachte methode om klachten te behandelen.
Voor wie?
Voor iedereen die de technieken van de Dorn&Breuss wil leren. Een super mooie aanvulling op de opleiding sportmassage, wellness massage en Namikoshi Shiatsu.

Aantal deelnemers
Maximaal 10 deelnemers. Ruime aandacht en begeleiding.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

Docent
Rob Turfboer
Aanmelden
Investering
€ 225,00 Vrijgesteld van BTW

Inclusief lesmateriaal, koffie/thee en lunch.

Locatie
Dutch Shiatsu College
Boerhaavelaan 31
2713 HA Zoetermeer


Lestijden
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zondag: 10.00 tot 15.00 uur

 

Betalen
14 dagen voor aanvang cursus of in drie termijnen

Wist je trouwens dat alle kosten die gemoeid zijn met het kunnen volgen van deze cursus als buitengewone lasten aftrekbaar zijn en dat het in veel gevallen ook mogelijk is om deze cursus te volgen als je een uwv- of bijstandsuitkering ontvangt? Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie, we staan je hierover graag te woord.