Logo Dutch Shiatsu College
4 afbeeldingen die de Dorn en Breuss-massagemethode weergeven

Cursus methode Dorn en Breuss

Verrijk je kennis door deze nascholing / bijscholing te volgen. Dat vergroot jouw toegevoegde waarde als professioneel shiatsumasseur en hier worden jouw cliënten gegarandeerd blij van

Cursus methode Dorn en Breuss

De Dorn-methode van Dieter Dorn

De Dorn-methode is een zachte en natuurlijke manier om beenlengteverschil, bekkenscheefstand en verschoven wervels te corrigeren. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicijnen. Je kunt het in korte tijd leren waardoor je snel jezelf en anderen om je heen kunt helpen.

 

De methode is door Dieter Dorn (1938-2011) ontwikkeld. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en is onder meer geïnspireerd door het boek Acupunctuur zonder naalden van J.V. Cherney. Hierdoor begreep Dorn (van oorsprong een boer en eigenaar van een houtzagerij) waarom hoofdpijn, rugpijn en allerhande klachten verholpen konden worden door het corrigeren van de stand van het skelet.

 


De Dorn-methode heeft net als Sotai, veel raakvlakken met Shiatsu en zij zijn goed te combineren met elkaar. Zij hebben tevens gemeen dat er veel zelfhulp mogelijkheden zijn waarmee je aan je eigen gezondheid kunt werken.

 

De Breuss massage

Rudolf Breuss (1899-1990) ging er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, maar dat de schijf alleen gedegenereerd (uitgeperst) is. Hij werkte In zijn natuurgeneeskundige praktijk nauw samen met een chiropractor of osteopaat. Nadat deze was verhuisd besloot Breuss zelf een behandeling voor rugklachten samen te stellen. Dat resulteerde in een zachte massage die tot doel heeft de cliënt te ontspannen en zijn tussenwervelschijven te laten regenereren. Hij maakte daarbij gebruik van Sintjanskruidolie.

 

Het programma

De eerste dag van de cursus starten we met een voorstelronde en een eerste uitgebreide inleiding.

De tweede dag van de cursus voor de Dorn/Breuss methode sluiten we af, na het herhalen van het geleerde van de eerste dag, met een Breussmassage. Een weldaad voor lichaam en geest en uitermate geschikt om te ontspannen en het lichaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.

Het dagprogramma van uur tot uur wordt later nog op deze pagina gepubliceerd.

De docent(en) van deze cursus:

Rob Turfboer
Rob Turfboer is een gepassioneerd docent en tevens zelf een ervaren shiatsumasseur

Wat je verder nog moet weten

 

De informatie op deze pagina wordt binnenkort aangevuld. Neem contact met ons op als je interesse hebt in deze cursus, dan vertellen we je alvast meer over accreditatie en investering etc.